Lecoleduart

L école du Art

Even voorstellen, de mensen van L école du Art: 

4316Uw docent Kees Evertse geeft les in tekenen, schilderen en technische aspekten zoals perspektief, kleurenleer, het omgaan met gereedschappen, zeefdruk- en glaceertechnieken. Kees heeft zijn opleiding gevolgd aan de kunstnijverheidschool te Groningen en later zijn onderwijsbevoegdheid tekenen LO afgerond. Heeft acht jaar teken- en schilderles gegeven in Hoogeveen, vier jaar in Emmen en één jaar in Groningen. Was werkzaam in het reclamewerk, zowel in Hoogeveen als in Groningen.

Alie Evertse-Keen, geboren in juni 1944 in Noord-Sleen. Na het reguliere onderwijs zocht zij de creatieve kant van het leven door een opleiding te volgen aan de Noord-Nederlandse Mode Academie.4310 Na die opleiding werkte zij als bezigheidstherapeute bij diverse zorgcentra. In 1975 werd zij voor het eerst creatief met klei. Bij Jan Müller in Orvelte volgde zij de cursus kleien en ceramiek. Later vestigde zij zich in Groningen en gaf daar les. In1993 brak zij door. Haar werk is nu te zien in De Deel te Sleen. Vervolgens ging ze in de leer bij Atelier "Westeind" in Zuidbroek bij docente Moni Unger. Daar specialiseerde zij zich meer in het boetseren en het bakken van gemaakte afbeeldingen. Haar hart ligt echter bij beeldhouwen. Ze gebruikt daarvoor harde materialen zoals Speksteen, Mergel, Serpentine en Albast. Ze volgt bij haar werk technisch de natuurlijke lijnen van het materiaal zodat zij meer spanning in haar werken tot stand brengt.

Zowel Kees als Alie exposeren hun werk en dat van hun cursisten regelmatig bij diverse exposities zoals in Eenrum, Siddeburen en Slochteren.

4213

4212

4210

4217

4224

Copyright 2009-2015 by Flashbios Developments - All rights reserved